5 trucs per estalviar combustible quan fas servir l’aire condicionat

L'estiu ja és pràcticament aquí i ja estem tenint els primers dies amb una forta calor, amb els termòmetres marcant temperatures superiors als 30 graus. A més de protegir el teu cotxe de sol i vigilar els problemes amb l'aire condicionat, també hi ha trucs perquè l'aire condicionat refredi de manera adequada sense que això suposi una major despesa de combustible i així s'allargui així la seva vida útil. D'aquesta manera, evitarem que pugui començar a donar fallades en el moment més inadequat i acabar amb l'habitacle convertit en un forn.

Com més intentem baixar la temperatura de l'habitacle, costarà més energia aconseguir-ho (combustible en aquest cas). Per aquest motiu, emprar trucs per refredar ràpid un cotxe poden ajudar-te a estalviar. Pren nota d'aquests cinc trucs per estalviar combustible fent servir l'aire condicionat!

 

A l’hora d’arrencar

Arribes al cotxe i descobreixes que està com un forn? Per ajudar a l'aire condicionat a treballar l'ideal és que durant els primers minuts circulant procedeixis a obrir una mica la finestreta a la vegada que encens el climatitzador. Com l'aire calent pesa menys que el fred, tendeix a anar cap amunt. D'aquesta manera, ajudaràs a que sigui substituït pel fred més ràpidament. Passada una estona, pots procedir a tancar-les.

 

Finestretes

Baixar les finestretes del cotxe empitjora l'aerodinàmica, ja que farà que l'automòbil gasti més, però aquesta pèrdua aerodinàmica no és massa gran si la velocitat és baixa. Segons diversos estudis, el moment crític és a 80-90 km/h (a partir d'aquí, l'aire que entra "frena" el cotxe). Per aquest motiu en trajectes urbans a menor velocitat gastes menys combustible amb les finestretes baixades que emprant a fons l'aire condicionat per refredar el cotxe.

De vegades, quan la calor és molta, baixar les finestretes no és suficient per garantir una temperatura confortable però, obrir-les renovarà l'aire calent del cotxe, aconseguint així baixar uns graus dins l'habitacle i fent treballar menys el compressor.

 

Fes-lo servir també a l'hivern

Com qualsevol component del cotxe, que entri en funcionament amb regularitat és una garantia que funcioni quan es necessita, així que no dubtis a emprar-lo per accions com desentelar els vidres a l'hivern. A més de guanyar en seguretat (és molt més ràpid per guanyar visibilitat), t'asseguraràs que no es faci malbé per falta d'ús.

 

No forçar

Per evitar que l'aire condicionat es faci malbé també és vital evitar que treballi al màxim de potència. En aquest sentit, recorda els dos primers punts per baixar la temperatura de l'habitacle abans d'iniciar el camí i un cop en marxa, sigues racional amb el seu ús. La temperatura ideal a l'interior del cotxe ha d'estar al voltant dels 22 graus. Tot el que sigui baixar d'aquesta temperatura, pot produir una despesa de combustible extra innecessària.

Conduir en les condicions més favorables és essencial per a qualsevol viatge i la calor no ha de fer-t'ho impossible. Com ja has vist, posar l'aire condicionat no ha de sortir-te car.

Volver al listado