5 trucs per utilitzar bé l’aire condicionat a l’estiu

L'arribada de l'estiu i la pujada de les temperatures fan que passem molta calor, de manera que l'aire condicionat del nostre cotxe es converteix en una companyia indispensable en els nostres viatges, però molts conductors no fan un ús adequat d'ell i la seguretat del nostre vehicle és primordial si volem evitar qualsevol imprevist a la carretera.

Segons nombrosos estudis, amb una temperatura de 30 graus al cotxe, els errors de conducció augmenten un 20%. Pren nota d'aquests 5 trucs per fer un ús correcte de l'aire condicionat!

  • Abans d'arrencar: No posis el ventilador a la màxima potència, ja que la posada en marxa necessita una arrencada a poca velocitat. L'ideal és obrir les finestretes al mateix temps que posem el ventilador a baixes revolucions durant tres o quatre minuts. Al principi sortirà aire calent, però tingues paciència! Serà qüestió de minuts. Un cop haguem rodat una mica i notem que comença a sortir aire fred, llavors serà el moment de regular el ventilador a la temperatura idònia.
  • La temperatura ideal: Encara que cada persona té una temperatura corporal diferent, l'ideal és fixar-la entre els 22 i 24 graus per als viatges. Si posem una temperatura inferior, pot haver força diferència entre la temperatura de l'interior del cotxe i la que notarem quan baixem del mateix. Aquests canvis bruscos poden provocar refredats i no volem que aquests ens esguerrin les vacances, oi?
  • Les reixetes: Un altre dels problemes més comuns que molts conductors i ocupants cometen és dirigir el raig d'aire condicionat directament cap a ells, concretament a la cara. Això és un gran error. L'ideal és dirigir les reixetes centrals cap amunt tenint en compte que l'aire fred pesa més que el calent. Així, aconseguirem un moviment continu de l'aire per convecció a l'habitacle. D'altra banda, per minimitzar la temperatura dels vidres de les finestretes en incidir el sol sobre elles, podem dirigir les reixetes laterals cap a elles.
  • Humitat relativa: Sempre i quan el teu cotxe t'ho indiqui, tingues-la en compte, ja que la franja recomanada per al cos humà se situa entre el 40% i el 70%. Amb el correcte funcionament del sistema de refrigeració, les xifres aniran en la sintonia correcta. Així mateix, cal tenir en compte que els sistemes de climatització solen ressecar l'ambient del nostre vehicle.
  • Pren líquids: Encara que tinguem una temperatura ideal a l'interior i anem fresquets, no oblidis prendre aigua de tant en tant per hidratar-te. I el més important, evita la fatiga, ja que aguditza el cansament.

Coneixent aquests 5 trucs per utilitzar adequadament l'aire condicionat en el teu cotxe, ara sí estaràs preparat per emprendre un feliç viatge.

Volver al listado