7 de cada 10 morts en vies interurbanes tenen lloc en carreteres convencionals
7 de cada 10 morts en vies interurbanes tenen lloc en carreteres convencionals

L'any 2016, set de cada deu morts en accident de circulació en vies interurbanes, ho van ser en sinistres que van tenir lloc en vies convencionals, és a dir, carreteres que no estan desdoblades i només tenen un carril en cada sentit, la qual cosa les converteixen en les més perilloses per circular.

Per aquest motiu, del 23 al 29 d’octubre la Direcció General de Trànsit va posar en marxa una campanya de vigilància, control i conscienciació dels riscos que suposa la circulació en aquest tipus de vies.

Segons Gregorio Serrano, director de la DGT "aquest tipus de campanyes intensives i planificades en un període de temps concret tenen com a principal objectiu cridar l'atenció dels conductors sobre les peculiaritats que tenen aquest tipus de carreteres, que a causa de seu traçat, al major nombre de punts amb visibilitat reduïda, a la limitació d'un sol carril per sentit i a ser compartides per diferents usuaris de la via (vehicles, motos, ciclistes, vianants…) fan que la conducció per aquestes vies sigui diferent a quan circulem per autopistes o autovies"

Durant els set dies de campanya, els agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, així com les policies locals i autonòmiques que s’han sumat a la campanya, han comprovat si es compleixen els límits de velocitat establerts a les carreteres, si els avançaments es realitzen de forma correcta, si es condueix sota els efectes d'alcohol i / o drogues, si es fa ús del casc i dels sistemes de retenció o si la documentació tant del conductor com del vehicle és correcta, és a dir, tots i cada un dels comportaments necessaris per aconseguir reduir el nombre d'accidents i ferits en aquestes vies.

A més de la vigilància a peu de carretera, la vigilància també s'ha realitzat des de l'aire amb els helicòpters de què disposa la DGT, inclosos els Pegasus.

 

Les sortides de via i les col·lisions frontals són els tipus d'accident més freqüent en aquestes carreteres

De les 1.810 persones mortes en accident de trànsit el 2016, 964 ho van ser en un accident que va tenir lloc en una carretera convencional (vies que no estan desdoblades i només tenen un carril en cada sentit). A aquests 964 morts cal sumar els 3.930 ferits que van requerir hospitalització.

Aquesta dada demostra que les carreteres secundàries són menys segures que les vies desdoblades ja que les interseccions i les incorporacions solen estar al mateix nivell, els traçats de les carreteres són més antics, hi ha molts trams muntanyosos, cal envair el sentit contrari a l'avançar…, situacions totes elles que augmenten el risc d'accident.

Dels 24.488 accidents amb víctimes que van tenir lloc en aquestes carreteres, 9.236 van ser sortides de la via. De les 964 persones que van morir en carreteres convencionals, 375 ho van ser en accidents el vehicle va sortir de la via; 241en col·lisions frontals i 87 en ser atropellats.

Volver al listado