Abusar de l’embragatge, un mal hàbit que surt car

Tenim la mania de trepitjar l'embragatge amb el cotxe aturat, cosa que produeix friccions internes que afecten el disc i a totes les peces associades, provocant un desgast prematur.

Això unit a aquells conductors que circulen parcialment recolzat sobre el pedal d'aquest mecanisme provocant el desgast més acusat per la banda esquerra deixa empremta en l'embragatge i és una reparació cara per la qual hem de tenir cura.

Símptomes que assenyalen que l'embragatge es troba en mal estat:

  • Quan patina. Això succeeix quan circulem en marxes llargues a poques revolucions i accelerem a fons.
  • Si veiem que les revolucions del motor pugen, però la velocitat no ho fa i després de fer aquesta prova fa olor d’ "embragatge cremat".
  • Si hi hagués brutícia en el disc l'adherència disminuiria i l'embragatge podria patinar, igual que es carbonitza la superfície per un sobreescalfament.
  • El pedal de l'embragatge està molt dur. Es pot deure a un desgast excessiu del disc, un problema del cable d'accionament o del sistema hidràulic.

Per sort, segons un estudi realitzat sobre el preu del canvi de kit d'embragatge, es mostra una tendència a la baixa en els preus donats pels tallers en cas que porti bimasa, un element mecànic que aconsegueix oferir més potència i parell a baixes revolucions.

En l'actualitat, el preu mitjà d'un canvi de kit d'embragatge amb bimasa es troba en 1.224€, una baixada del 3,4% en dos anys, mentre que la substitució d'un embragatge normal pot costar sobre 600 euros.

Volver al listado