Així es restaura un 600 descapotable
Així es restaura un 600 descapotable

El cotxe que va posar a Espanya sobre rodes celebra aquest any el seu 60 aniversari. Per això, SEAT ha restaurat un 600 D descapotable, que s'ha exhibit per primera vegada a la fira Automobile Barcelona. De manera totalment artesanal, un equip d'unes 30 persones ha rejovenit aquesta joia que portava 25 anys parada. Aquestes són algunes de les claus de la seva restauració.

Més de 1.000 recanvis originals

S'han dedicat 1.500 hores per desmuntar-lo completament i restaurar peça a peça de forma artesanal. Una de les majors complexitats ha estat localitzar les més d'1.000 peces originals que s'han canviat, segons Ángel Lahoz, enginyer del Centre Tècnic de SEAT responsable del projecte.

Reneix després de 25 anys parat

Aquest treball parteix d'un SEAT 600 descapotable fabricat l'any 1965 i que va adquirir un particular. Portava parat des de feia 25 anys, per la qual cosa ha necessitat un minuciós treball de chapa, pintura i mecànica. Segons Lahoz, “ha quedat gairebé millor que quan va sortir de la fàbrica”, fa més de mig segle.

15 litres de pintura

S'han emprat 15 litres de pintura, d'un color gris blavós “molt tendencial i, alhora, amb reminiscències dels primers 600”, destaca Jordi Font, responsable de Color&Trim de SEAT. 

50 metres de teixit ‘pota de gall’

Per a aquest cotxe s'han fabricat uns 50 metres de teixit exclusiu, que pretén ser “una al·legoria al famós gràfic ‘pota de gall’ amb el blanc i el negre, i que ens recorda a temps passats”, explica Font.

Capota manual i volant original

Entre les peces del cotxe, destaca el seu sostre abatible d'accionament manual, que s'ha restaurat completament també de forma artesanal, fins i tot reconstruint les peces que faltaven. El volant i el polsador de botzina són els originals.

Versió única per la seva 60 aniversari

El SEAT 600 celebra aquest any el seu 60 aniversari. Des que va aparèixer, al 1957, es va convertir en un fenomen social i va permetre l'inici de la motorització espanyola. Moltes famílies de classe mitjana van fer realitat el somni d'adquirir el seu propi vehicle per un preu de 70.000 pessetes. 

Cotxe amb rècord de vendes

L'èxit va ser tal que al 1958 la seva producció es va multiplicar per sis. Aquest model es va fabricar fins a l'any 1973, amb prop de 800.000 unitats acumulades.

Volver al listado