Així es tria el nom d’un cotxe a SEAT

Com trien els pares el nom del seu nadó? La majoria comencen remenant diverses opcions. Miren que reflecteixi les qualitats que els agradaria que tingués el petit i que sigui fàcil de pronunciar. Alguns fins i tot comproven que no es repeteixi en el seu entorn més proper i pràcticament tots acaben per escoltar les opinions de la família. Encara que molts ho desconeguin, darrere de cada pas hi ha una explicació tècnica i moltes similituds quan, en lloc d'un nadó, s'escull el nom d'un vehicle nou. Però, com s'arriba al nom més adequat? Així s'han triat els finalistes per batejar el tercer SUV de SEAT entre les més de 10.000 propostes rebudes.

 

Reflectir el seu ADN

"El senyal d'identitat de la marca i el caràcter del model són el primer a tenir en compte", explica el director de Màrqueting de Producte de SEAT, Lucas Casasnovas. "SEAT té un esperit jove i entre els seus valors està el dinamisme i la passió pel disseny. En aquest cas, a més, ha d'anar d'acord a l'ADN del nou SUV de grans dimensions i denotar sensació d'espai i robustesa", detalla.

 

Fàcil de pronunciar

"Perquè un nom sigui senzill de recordar no pot ser massa llarg. Per a aquest model busquem que tingui unes cinc o set lletres", explica Casasnovas com a segona premissa a l'hora de batejar un vehicle. L'elegit es pronunciarà en més de 80 països on SEAT exporta els seus cotxes, de manera que "cal comprovar que funcioni correctament a nivell fonètic i no tingui un significat estrany o malsonant en una altra llengua", explica Núria Vila, experta en naming de la agència Anomena, que també col·labora en aquest procés.

 

Que sigui únic

Arribat a aquest punt, cal verificar que legalment pugui utilitzar-se. Es comprova que els candidats són vàlids a nivell internacional i que, per exemple, no estiguin registrats per altres marques en qualsevol dels països en els quals opera SEAT.

 

Les opinions importen

"Què us evoca aquest nom?", "¿en què us fa pensar?" o "¿creieu que té força?". Són algunes de les preguntes a les quals responen els participants d'un focus group. Es tracta d'una desena d'homes i dones que, pel seu perfil, encaixarien com a possibles compradors. Aquests estudis s'han dut a terme en diversos països com Espanya, Alemanya i França, entre d'altres, i les opinions que s'han recollit han estat fonamentals per veure si els noms seleccionats poden tenir bona acollida entre els futurs consumidors.

 

L'última paraula, en mans del públic

Després de l'anunci dels topònims finalistes al Saló de Frankfurt, la companyia deixa en mans del públic l'elecció final. Totes aquelles persones que vulguin votar el seu candidat poden fer-ho mitjançant seat.es/buscanombre i seat.com/seekingname. El nom que reuneixi més vots serà el guanyador i es donarà a conèixer abans del 15 d'octubre.

Volver al listado