Com portar la bicicleta al cotxe?
Com portar la bicicleta al cotxe?

El 19 de abril és el Dia de la Bicicleta, i tots ens hem preguntat alguna vegada quina és la millor manera de portar la teva bici al cotxe quan vas de viatge. El més important és assegurar-te que estan ben subjectes, ja que no pot arrossegar-se, desplaçar-se o caure per la teva pròpia seguretat i la de la resta, i alhora complir amb la normativa.

A més, és primordial que no tapin la matrícula, l'enllumenat del cotxe, ni han d'impedir tampoc que la resta dels vehicles puguin veure els senyals que hi ha a la carretera.

 

Entre totes les formes, cal destacar:

Portabicis del darrere:

Són també coneguts com "de porta" i "de bola". Els de porta, els consumidors ho trien per ser els més econòmics, et permeten portar fins a tres bicicletes i desmuntats ocupen poc espai. El seu punt negatiu és que són més complicats de muntar i redueixen la visibilitat per la lluna del darrere.

El problema dels portabicis d'enganxament o de remolc és que són una mica més cars i oculten la matrícula, has d'estar atent a que vingui equipat amb grups òptics i amb espai per a un duplicat de matrícula. Encara que en comparació amb els de porta, sí et permeten accedir al maleter, encara que estiguin carregades i són més fàcils d'instal·lar.

 

Portabicis de sostre:

Són els més utilitzats principalment perquè pots deixar el portabicicletes instal·lat una vegada que arribes a la destinació o deixar-lo durant dies si tens pensat fer rutes llunyanes de casa durant la teva estada de vacances. A més, deixes lliure l'habitacle per als passatgers i equipatge.

La seva instal·lació no és complicada i ocupa poc espai un cop recollit, però requereix temps amb la instal·lació prèvia de les barres de sostre, i pot resultar pesat elevar les bicis fins al sostre. 

 

Al mercat trobaràs una gran oferta de portabicis, ja sigui en el sector de les bicis, com en el dels cotxes i en les pàgines web famoses de compra i venda d'internet com Amazon o Ebay. El més recomanable és que vagis al concessionari ja que solen tenir de diversos models que guarden una millor relació amb l'estètica del vehicle i et poden assessorar quin model és el més específic pell teu cotxe.

Volver al listado