Com triar les ulleres de sol adequades per conduir a l’estiu

Segons dades de Formaster, el 5% dels accidents de trànsit succeeixen per enlluernament en hores crepusculars a l'alba o al capvespre però, el 20% dels conductors mai fa servir ulleres de sol quan condueix.

La visió és tan important que no convé "jugar-se-la" a la carretera, sent vital triar les ulleres de sol apropiades per conduir, sobretot en aquesta època de l'any en què el sol estreny més que mai. Per aquest motiu, hem de posar especial cura en l'elecció de les ulleres de sol adequades, ja que hi ha estudis que indiquen que el 70% de les que es venen a Espanya no compleixen amb la normativa sanitària de seguretat i qualitat.

Per què això últim no et passi, pren nota dels següents consells per saber triar les ulleres de conduir adequades:

Garantia de qualitat: Tot i que la llei obliga a totes les marques a certificar els controls de qualitat de la UE, la veritat és que no totes les ulleres que contenen les sigles CE són vàlides. Fixa't bé en el filtre contra el sol concret de cada model i preferiblement, compra-les a una òptica o a un lloc especialitzat.

No tots els colors són vàlids: Actualment hi ha infinitat de colors en el mercat i moltes vegades ens deixem portar per les nostres preferències fent honor al refrany "per a gustos els colors". No obstant això, si has de conduir amb molta llum evita el color negre (no es distingeixen bé els colors) i el blau (redueix la profunditat de camp). El color en el qual ha d'estar tintat el vidre és el gris (és el que menys altera els colors, el que més contrastos ofereix i el que millor diferencia els relleus i el contorn dels objectes).

Lents polaritzades: Si vols que es redueixin al màxim els enlluernaments, els vidres polaritzats són els més adequats a l'hora de conduir, ja que posseeixen millors filtres UV i realcen el contrast a la carretera. El contrapunt és que el seu cost és molt més gran pel que fa a les que estan sense polaritzar, però realment estem parlant de la nostra salut.

Muntura envoltant i lleugera: Si tens unes ulleres amb una muntura ergonòmica i lleugera, no hauràs d'estar tocant la muntura de forma constant per col·locar-te-les i això et permetrà estar més atent a la conducció. Així mateix, és recomanable que les ulleres et cobreixin els laterals dels ulls i del crani, no només la part frontal. D'aquesta manera, també evitaràs patir nombrosos reflexos.

Ulleres especials per a la conducció nocturna: Si has de conduir a la nit, s'aconsella no utilitzar ulleres, sempre que utilitzis ulleres especialitzades per a la conducció nocturna.

Lents de contacte: Si les utilitzes, encara que existeixen amb filtre solar, és recomanable l'ús afegit d'unes ulleres de sol.

Ulleres de sol graduades: Encara que és lògic, mai està de més recordar que si portes ulleres graduades en la teva vida diària, convé utilitzar també ulleres de sol adaptades a les teves necessitats a l'hora de conduir.

Amb aquests consells, segur que podràs triar les ulleres de sol idonis per conduir a l'estiu. Això sí, evita les rèpliques i les falsificacions i guanyaràs en salut.

Volver al listado