Consells per a una conducció segura aquest hivern
Consells per a una conducció segura aquest hivernSituacions tan probables com sortir de casa amb cotxe i trobar-nos amb neu al trajecte poden portar-nos algun mal de cap. Segueix aquests consells per estar ben preparat.

Posar cadenes. És fonamental haver-ho assajat amb anterioritat ja que arribat el cas és possible que no sapiguem fer-ho. El més important és que cadascuna d'elles estigui ben deslligada, sense nusos. Primer es passa per darrere del pneumàtic, i quan està ben desplegada s'aixequen els extrems de l'anell interior i es lliguen per la part superior del pneumàtic. Llavors cal anar centrant per davant, tancar-la, tibar-la al màxim i lligar el troç sobrant.

Triar bé les cadenes. Cal saber quina és l'adequada per al nostre pneumàtic. N’hi ha de diversos tipus: les de baules d'acer, que garanteixen bona tracció en neu, són duradores i resistents, i les tèxtils, compostes o d’aranya, que també tenen bones prestacions i són encara més fàcils de muntar. També cal tenir clar que s'han de col·locar sempre quan ens trobem amb la neu, mai abans.

Revisar el nivell de líquids. Bàsicament el de l'oli, refrigerant de motor i eixugaparabrises. Cal prestar especial atenció a aquest últim, ja que no serveix qualsevol cosa. De fet, molta gent utilitza aigua per omplir el dipòsit, el que a l'hivern pot comportar problemes ja que l'aigua es pot congelar i, per tant, congelar també el vidre o el sistema de funcionament de l'eixugaparabrises. El correcte és utilitzar líquids específics.

Encendre l'aire condicionat. El que aconseguirem és que s'assequi l'aire i que, per tant, no s'entelin els vidres. Tenir-lo encès no és incompatible amb aconseguir una temperatura càlida, n'hi haurà prou amb regular el termòstat. Això sí: és recomanable utilitzar la funció "AUTO", ja que d'aquesta manera el compressor funcionarà en el seu punt òptim i evitarà un excés de consum de combustible.

Procurar-nos roba d'abric. Mantes, anoracs, gorres o guants mai sobren. I el dipòsit de benzina ple.
Ja a la carretera, convé no oblidar que quan circulem a la neu cal fer-ho amb suavitat, utilitzar tant com sigui possible el fre motor, i evitar frenar en els revolts, fer-ho sempre en les rectes. I si ens aguaita la boira, encendrem els llums posteriors de boira només en el cas que aquesta sigui molt densa, perquè en cas contrari podríem enlluernar a la resta de conductors.

Volver al listado