Consells per a una Operació Tornada sense problemes
Consells per a una Operació Tornada sense problemes

S'acaben les vacances i toca tornar a casa, i també arriben els embussos a la carretera. La DGT et recorda algunes recomanacions que, malgrat ser repetitives i haver-les escoltat mil vegades, segueixen sent imprescindibles per realitzar un viatge segur:

  • És primordial planificar el viatge per la ruta més segura per evitar imprevistos. És recomanable que et descarreguis l'aplicació gratuïta de la DGT, segueixis els comptes de twitter @informacionDGT i @DGTes o estiguis pendents dels butlletins informatius en ràdio, per assabentar-te en tot moment de la situació del trànsit en temps real i de la incidències que puguin existir.
  • Respectar la velocitat establerta en cada via i mantenir la distància de seguretat amb el vehicle precedent.
  • No ingerir alcohol, ni consumir drogues quan es vagi a conduir.
  • Portar ben posat el cinturó de seguretat de tots els ocupants del vehicle, tant en trajectes llargs com en els curts. Si els menors medeixen menys de 135 cm, a més han d'anar situats en els seients del darrere amb el seu corresponent sistema de retenció infantil.
  • Realitzar descansos cada dues hores per evitar la fatiga i la son en la conducció ja que són causa d'accidents.
  • Especial atenció a les motos, són especialment vulnerables, sobretot en les corbes i en les carreteres secundàries. Prudència amb els motoristes.
  • Si circules per carreteres convencionals has de tenir en compte l'increment de bicicletes i vianants durant l'estiu que transiten per carreteres que uneixen poblacions properes. Pots consultar a la web de la DGT els trams de vies convencionals més perilloses per evitar-los o extremar la precaució si has de transitar per ells. Adapta la teva conducció a les característiques d'aquestes vies i manté la distància de seguretat amb el vehicle que et precedeix.
  • Si avances un ciclista, recorda que la Llei de Trànsit obliga a guardar una separació lateral mínima de 1,5 metres i que no es pot posar en perill ni entorpir la marxa dels ciclistes.
  • Recorda que si ets ciclista has de portar el casc i si és de nit, també has de portar llums i peça reflectora de nit.
  • En el cas dels vianants, si camines per vies fora de poblat, recordar-te que ha de fer-ho per l'esquerra i si és de nit anar amb armilla o una altra peça reflectant perquè els vehicles puguin veure al vianant amb claredat.

Tota precaució és poca i us esperem a tots a la tornada.

Volver al listado