Consells per conduir en un embús
Consells per conduir en un embús

S'acosten les vacances per a molts i comença l'operació sortida.  A tots ens agrada arribar a la nostra destinació sense complicacions i a l'hora que havíem prèviament planejat abans de sortir. En canvi, de vegades, sorgeixen imprevists que poden alterar el nostre viatge com un carril tallat per obres, condicions meteorològiques intenses o incorporació de vehicles a la via. Vàries poden ser les raons per les quals tinguis la “mala sort” de ficar-te de ple en un embús. Perquè tractis de mantenir la calma en aquests casos, a continuació, et donarem alguns consells per conduir en aquest cas.

  • Escolta la ràdio o posa música: a part de distreure't i no pensar molt en l'ansietat que pot provocar-te un embús, escoltar la ràdio pot ser de gran ajuda gràcies a l’informació de tràfic que aporta. D'altra banda, escoltar música farà que et relaxis i que es passi el temps més ràpid.
  • Cedeix el pas de tant en tant: deixa que hi hagi fluïdesa de tràfic cedint el pas al primer de la cua que es va incorporant. No es tracta de deixar que tots els vehicles ho facin, simplement col·labora de tant en tant per reduir el temps de durada de l'embús.
  • No canviïs de carril injustificadament: fer això no només provocarà més nervis en la resta de conductors, sinó que a més empitjorarà l’ “efecte acordió”.
  • A l'interior d'un túnel: si ens ha enxampat l'embús a l'interior d'un túnel el primer que hem de fer és encendre els intermitents d'emergència i tampoc hem d'abandonar el vehicle excepte si hi ha perill imminent per incendi. Així mateix, també és recomanable apagar el motor.
  • Comprova la quantitat de combustible: el cotxe perd gasolina quan el motor està tant temps “al ralentí” i amb continus frenats i arrencades.
  • Per al motor: si veiem que estarem una estona parats, és convenient apagar el motor si ens parem més de dos minuts per estalviar el màxim combustible possible.
  • No corris: si ha acabat l'embús, de vegades volem recuperar el “temps perdut” i accelerar el ritme, però això és un error, ja que pot provocar alguna multa. Busca un lloc per detenir-te i informar del retard i de la nova hora d'arribada.

En qualsevol cas, els embussos també poden evitar-se si tenim un GPS amb connexió a Internet per accedir a l'estat de les vies, podent aconsellar-nos rutes alternatives.

De qualsevol manera, el fonamental és no perdre la calma. Observar l'entorn escoltant música ens ajudarà a fer més suportables els embussos.

Volver al listado