Consells per cuidar del teu cotxe amb els canvis de temperatura
Consells per cuidar del teu cotxe amb els canvis de temperatura

En aquests dies de canvis de temperatures en els quals passem del fred a la calor d'un dia per a l’altre, no només el nostre cos es veu afectat. Els nostres cotxes també sofreixen aquests canvis, ja que poden gastar el doble d'energia. La majoria dels cotxes arriben a perdre el 15% de la seva potència durant els dies de calor. Per evitar això i fer que tingui un correcte funcionament, pren nota d'aquests consells per cuidar del teu vehicle:

  • Abans d'iniciar un viatge, portar el cotxe a un centre especialitzat per a una revisió dels seus elements essencials és el primer pas. El motor aconsegueix temperatures altes i, si té alguna defecte, amb les altes temperatures pot augmentar el risc d'avaria.
  • Revisa la pressió de les rodes. En els dies on hi ha molt sol els pneumàtics aconsegueixen una major temperatura, sobretot circulant ràpid. Si portem la pressió massa baixa, la banda de rodadura s'escalfarà més encara, fet que escurçarà la seva vida fins a en un 15%.
  • Procura no conduir de forma agressiva. Quan vas a frenar, el disc frega amb les pastilles de fre. Això genera calor, que a més s'incrementa amb la calor exterior, i la seva refrigeració és més difícil. De manera que això causa que els frens tinguin una vida útil més curta.
  • Evita viatjar durant les hores de més calor. L'aconsellable és fer-ho de matinada o a última hora de la tarda, sempre intentat que sigui amb llum diürna.
  • Intenta aparcar a l'ombra, sobretot a les hores centrals del dia.

Estar atent al teu cotxe i revisar-lo periòdicament permetrà que els canvis de temperatura no li afectin tant.

Volver al listado