El 60% dels cotxes tindrà més de 10 anys el 2017
El 60% dels cotxes tindrà més de 10 anys el 2017El 60% dels cotxes que circulin per les carreteres d’Espanya el 2017 tindrà més de deu anys d’antiguitat, segons la previsió feta per FACONAUTO, que estableix un percentatge molt semblant en el cas dels vehicles comercials.

La cosa no queda aquí, ja que la següent franja d'edat més nombrosa, encara que a molta distància, serà la dels models amb nou anys que acapararan el 6,5%, en el cas dels turismes, i el 7,8% en el dels comercials.

Aquest envelliment del parc es veurà molt mediatitzat pel mercat de vehicle de segona mà, que seguirà veient en els propers anys com creix inexorablement la seva edat mitjana i, especialment, les transferències protagonitzades també pels cotxes amb més de deu anys. Així, el 2017, aquests models ja suposaran el 57% de totes les transferències, per arribar al 58% un any més tard.

Mercat de segona mà
Pel que fa al mercat de vehicles usats, es pronostica que seguirà creixent en els pròxims dos anys. Aquest any es tancarà amb 1,7 milions de transferències de vehicles d'ocasió, el que suposarà un increment del 5% respecte el 2015.

De cara a 2017, les vendes d'usats creixeran un 8,5%, fins a 1,8 milions, i el 2018 únicament s’incrementaran un 3%, per fregant així, els 2 milions d'unitats transferides.

Per canals de venda, el mercat seguirà protagonitzat en els dos pròxims exercicis pel de particulars, que es quedaria amb prop del 50% de totes les vendes. No obstant això, l'impulsor dels creixements abans vists serà el canal "rent a car", que mostrarà un creixement del 20% aquest any i d'un 19% per a l'any 2017.

Volver al listado