Els perjudicis dels embussos per a tu i per al teu cotxe
Els perjudicis dels embussos per a tu i per al teu cotxeDurant el passat 2016 vam passar, de mitjana, 18 hores en embussos de trànsit. Un temps que a uns genera tensió, a altres enuig i als altres agressivitat. Totes reaccions que no són recomanables quan estem al volant.

Quedar encallat a primera hora del matí i arribar tard a la feina, o sortir un dissabte a la tarda amb presses per arribar al cinema i trobar-te atrapat en el trànsit són situacions que ens han passat a tots i, segurament, a tots ens han tret de polleguera.

I és que posar-nos al volant en determinades situacions d'estrès o enuig comporten cert perill implícit, ja que realitzem moviments més bruscos amb el nostre vehicle i, de vegades, acabem perdent l'atenció al nostre voltant ofuscats per la frustració.

Per no parlar dels nivells de contaminació que es generen dins de l'habitacle quan estem en un embús. Aquests poden arribar a augmentar fins a un 40% més que quan es circula a velocitat normal. En aquests casos, el més recomanable és tancar les finestres del cotxe i posar la ventilació en mode 'recirculació' de l'aire per aconseguir que aquest estigui més net.

Però l'excés de trànsit també afecta directament el nostre cotxe. Hi ha certs elements que pateixen especialment quan estem en un embús:

Embragatge i caixa de canvis: en un embús aquests dos components pateixen molt més que si estiguéssim circulant 1.000 quilòmetres ininterrompudament. Per intentar mitigar aquest desgast el millor és no arrencar amb accelerades, trepitjar el pedal a fons per canviar i mai quedar-se parat amb una marxa posada.

Frens: en els embussos accelerem i frenem constantment, i això causa un important desgast en les pastilles i/o discos de fre. Intenta mantenir la distància de seguretat i no facis frenades brusques per lluitar contra aquest fenomen.

Volver al listado