Es condueix igual un cotxe elèctric que un tradicional?
Es condueix igual un cotxe elèctric que un tradicional?Cal tenir en compte que els elèctrics no tenen ni caixa de canvis ni embragatge i per tant, es condueixen com un cotxe automàtic.

La mobilitat elèctrica està actualment en boca de tots, gràcies en bona mesura a iniciatives públiques de car sharing que han contribuït a posar aquests cotxes en valor, demostrant que són una solució molt pràctica de mobilitat urbana. De fet, segons dades del sector, les seves vendes han crescut més d'un 50% en el que portem d'any però, es condueixen igual que els de combustió tradicional?

L'acceleració canvia

Cal tenir en compte que els elèctrics no tenen ni caixa de canvis ni embragatge i per tant, es condueixen com un cotxe automàtic. No obstant això, compte, perquè la força inicial és instantània i en conseqüència l'acceleració és més gran que en un vehicle de combustió tradicional, el que fa que vagin a màxima potència partint des de zero revolucions. Per aquesta raó, cal conduir amb suavitat, sobretot en els primers metres de trajecte, accelerant de manera suau i progressiva.

La desacceleració és el nou fre

Els últims models d'elèctrics vénen equipats amb un sistema de recuperació d'energia que recarrega parcialment les bateries en deixar anar lleugerament l'accelerador, de manera que la velocitat es redueix en el moment que s'aixeca el peu de l'accelerador. Si estiguéssim en un cotxe convencional, aquesta acció seria l'equivalent a trepitjar amb suavitat el fre.

Compte amb la calefacció o el climatitzador

En un cotxe de combustió tradicional, es recomana portar una temperatura que no superi els 22 graus per no augmentar el consum de combustible. En el cas de l'elèctric, cal tenir en compte que l'autonomia del vehicle es pot veure afectada depenent de la conducció i de l'ús de calefacció o climatitzador. Perquè aquests afectin el menys possible a l'autonomia es recomana utilitzar els sistemes automàtics de connexió. D'aquesta manera, quan es vagi a fer servir el cotxe estarà ja a la temperatura adequada i el climatitzador només haurà de mantenir-la.

Sense planificació, no hi ha viatge

Al final, l'autonomia dels vehicles elèctrics és inferior a la d'un vehicle tradicional i requereix d'una planificació anticipada de les rutes així com a tenir en compte els punts de recàrrega per a aprofitar al màxim les càrregues addicionals que es puguin realitzar durant el dia.

Volver al listado