La bateria és la principal font d’avaries a l’hivern
Cada any es venen a Espanya més de quatre milions de bateries i, d’elles, gairebé el 70% es canvia a l’hivern i, sobretot, en vehicles de més de cinc anys.

Amb el fred que afecta el nostre país, i l'onada polar que ens acaba d'arribar, la cura i manteniment del nostre vehicle seran bàsics per evitar quedar-nos tirats.

Per seguretat, i també per estalviar-nos males estones, és convenient fer una bona revisió al teu vehicle perquè aquest fred polar no ens afecti més del necessari.

En aquest sentit, cal posar el focus d'atenció en la bateria. La bateria s'encarrega d'emmagatzemar l'energia que necessita el motor per arrencar i fer funcionar els diferents dispositius elèctrics del cotxe (ràdio, alçavidres, llums …) quan el motor està aturat.

Les bateries cedeixen capacitat per subministrar corrent al voltant de 0ºC. Això passa perquè, si la temperatura baixa, augmenta la resistència interna. Això fa que la tensió caigui més del normal quan s'esta fent servir i és com si tinguessin poca càrrega. És més, amb el termòmetre marcant -10ºC una bateria perd la meitat de la seva potència i dificulta l'arrencada.

Què podem fer per evitar quedar-nos sense bateria aquest hivern?
Si viviu en una zona on hi acostuma a haver hiverns molt freds, hi ha bateries amb capacitat per aguantar temperatures extremes. Convé preguntar al nostre taller oficial i assessorar-nos sobre la seva compra.

A més, idealment, hauríem aparcar el cotxe en un aparcament interior, per evitar que les condicions climatològiques afectin directament el nostre vehicle. Si això no és possible, mou el cotxe amb tanta freqüència com puguis tractant de fer trajectes mitjanament llargs. Realitzar trajectes curts i a baixes revolucions impedirà que l'alternador pugui carregar la bateria correctament, reduint la seva vida mitjana.

Volver al listado