L’ús del cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil, protagonistes de l’última campanya de la DGT

Coincidint amb la tornada a la feina després de les vacances estivals i el començament del curs escolar, moment en què augmenten els desplaçaments de menors en vehicles particulars per a anar o tornar del col·legi, la Direcció General de Trànsit ha dut a terme una campanya de sensibilització i control de l’ús del cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil.

Durant la setmana del 11 al 17 de setembre, els agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil han incrementat els controls a carreteres interurbanes, exceptuant les del País Basc i Catalunya, en tenir les competències transferides, arribant a vigilar més de 260.000 vehicles i comprovant que tant conductor com a passatgers portaven correctament cordat el cinturó de seguretat i que els menors, viatjaven als seients del darrere amb el sistema de retenció infantil adequat al seu pes i talla.

Aquest missatge repetit en nombroses ocasions no només per la Direcció General de Trànsit, sinó per diferents organismes, associacions i altres actors socials sembla no haver estat interioritzat per les 2.292 persones que, només en una setmana, han estat detectades viatjant en un vehicle sense fer ús del cinturó de seguretat.

Durant els set dies, els agents de Trànsit han comprovat que 2.094 adults i 198 menors viatjaven sense cap tipus de sistema de retenció. Dels 2.094 adults, 1.388 eren conductors i 706 passatgers (382 d'ells en els seients davanters i 324 en els darreres). En el cas dels menors, dels 198 que no portaven cinturó de seguretat ni sistema de retenció infantil, 41 viatjaven en els seients davanters i 157 en els seients del darrere.

El 73% dels usuaris dels vehicles que circulaven sense el dispositiu de seguretat han estat detectats quan circulaven per carreteres convencionals (1.674), mentre que el 27% (618) restant ho van ser transitant per autopistes o autovies.

La vigilància s'ha realitzat durant les 24 hores del dia, tot i que ha estat en l'interval de 6 a 22 hores quan major nombre de persones han estat vistes i denunciades sense usar el cinturó de seguretat.

Volver al listado