Mals costums al volant
Mals costums al volantNo deixem d’insistir en recordar-los perquè encara hi ha certs comportaments que hem de corregir al volant per millorar la nostra seguretat.

– Respondre les converses de WhatsApp mentre conduïm. És una cosa molt comú avui en dia i un comportament que molts conductors tenen, encara que en públic assegurin no fer-ho. Cal aprendre a ser pacients i a deixar la consulta del mòbil fins que haguem deixat de circular.

– Menjar al volant és una altra d'aquestes males costums que tenim, moltes vegades originada per les presses, la manca de temps o per llargues jornades laborals. A més de ser incòmode i poc higiènic per al teu cotxe, pot suposar-te una sanció de 200 € i la retirada de 2 punts del carnet.

– Treure el braç per la finestra. No és una cosa que fem molt a l'hivern, però si és molt comú a l'estiu. Aquesta perillosa pràctica pot suposar una multa de 100€ i greus lesions en cas d'accident.

– Conduir sense el cinturó de seguretat. Per més estrany que sembli avui dia, encara hi ha conductors que no el fan servir, tot i la gran eficàcia a l'hora de salvar vides que té aquesta mesura de seguretat. La multa per no portar-lo és de 200€, però les conseqüències són molt pitjors si tenim un accident.

– Portar la música massa alta. Aparentment no hi ha cap mal en això, però la realitat és que la llei regula quina quantitat de decibels pots generar dins del teu cotxe, sobretot dins d'un nucli urbà o si passem per davant d'una zona de descans, com pot ser un hospital . La multa per portar la música molt alta en aquests casos és de 80 €.

Aquests són només alguns exemples de mals hàbits que tenim al volant, però hi ha més, tants com puguem imaginar, de fet. Però quan us poseu al volant penseu que no viatgeu sols i que la vostra responsabilitat és conduir respectant les normes. Encara que no us sembli important respectar-les, estan fetes per salves vides.
 

Volver al listado