Entrevista amb Jaume Roura
20180620 (1)
Tancat l’any hem de fer balanç i hem de destacar que aquest 2018 ha tingut dos cares: vuit mesos de creixement i un darrer quadrimestre amb tendència decreixent, en quant a vendes de turismes nous. Si comparem el mercat català respecte a l’espanyol, el primer ha caigut un 2,8% i l’espanyol ha pujat un 7%. L’explicació la trobem en la decisió d’alguns gestors de flotes de deslocalitzar per motius econòmics derivats de la pressió fiscal i la incertesa que els genera l’Impost sobre les emissions de CO2.

Per un particular pagar un rebut és assumible però en el cas d’una flota, està clar que no és el mateix. Revisant les matriculacions, hem comprovat que en municipis que es poden comptar amb una mà, es concentra la pèrdua de setze mil turismes matriculats. Davant aquesta realitat, hem de treballar tots units per recuperar la força del sector entorn al 16%/17% del mercat nacional. Per altra banda, hem de destacar el bon comportament del canal particular, que a Catalunya ha crescut un 3,8%, front el 3,7% del conjunt de l’Estat.

Les vendes d’usats han pujat a Catalunya un 11,5%, superant la mitjana nacional i posant de manifest la bona salut del sector i que és un mercat a potenciar per les matriculacions tàctiques i els gestors de flotes.
El sector de les motocicletes està d’enhorabona perquè tanca amb un 10,1% de creixement i amb un mes de desembre en creixement, un 17,1%. I el vehicle d’ús industrial o comercial marca aquest darrer mes una correcció positiva esperançadora, amb una pujada del 6,3%.

Fet el balanç, dir que tenim molta feina per endavant de cara a aquest proper any 2019 i entre tots hem de procurar corregir el canvi de tendència en el clima negatiu entorn a l’automoció, traslladar de manera clara a l’opinió pública, els esforços del sector per assolir el repte de reduir les emissions i la sinistralitat i elaborar conjuntament amb els governs, polítiques de suport a la renovació del parc, retirant els vehicles més antics pels actuals. Tenim una gran oportunitat, l’any 2019 celebrem el centenari del Saló de la capital catalana i hem de treballar entre tots per prestigiar el nostre sector que es caracteritza per la vitalitat que aporta a les nostres ciutats, en forma d’ocupació, activitat econòmica i voluntat de servei a les persones i les empreses.

Durant aquest any 2019 farem actes informatius per ponents especialitzats en mobilitat i medi ambient, així com economia i una previsió dels canvis en la distribució, que tots sabem seran importants. Esperem poder comptar amb el vostre recolzament amb la vostra assistència i participació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

Tornar al llistat