Equivalència de pneumàtics. Què signifiquen els números que apareixen en els pneumàtics?
equivalencia-neumaticos

A vegades volem canviar els pneumàtics del nostre cotxe per uns d’una altra grandària, però abans de fer-ho hem de consultar l’equivalència dels pneumàtics. A més d’haver d’estar homologats, aquesta equivalència garanteix que viatgis segur i amb tots els extres que mereixes. A Grup Lesseps t’expliquem com has de fer aquesta comprovació i quins són els passos a seguir per part dels professionals del món del motor.

Equivalència de pneumàtics

Com t’hem assenyalat en diverses ocasions a Grup Lesseps, els pneumàtics són una part fonamental del teu vehicle. És essencial dur a terme una revisió de la seva pressió, de les vàlvules de pneumàtics del seu desgast, però també conèixer si podem canviar-ho per uns altres de diferent grandària. Així doncs, els pneumàtics equivalents són els pneumàtics que tenen dimensions semblants als homologats del fabricador, però les característiques del qual varien. Per tant, la revisió i el canvi de pneumàtics és fonamental fer-la de manera periòdica.

Què és l’equivalència de pneumàtics?

Quan volem canviar de rodes, ja sigui per desgast o per avaries, podem triar unes altres que millorin la conducció i t’ajudin a estalviar. L’aspecte del teu vehicle millorarà, però també donaràs un altre estil de conducció al teu cotxe, estalviant diners i adaptant-ho a nous reptes en carretera.

L’equivalència dels pneumàtics la podem comprovar en la fitxa del nostre vehicle o també quan passis la ITV. A més, en la part lateral de pneumàtic trobaràs especificacions sobre l’equivalència, les mesures, la càrrega o fins i tot la velocitat màxima que permet el motor.

equivalencia-neumaticos-coche

Taula d’equivalència de pneumàtics

Quan volem canviar els pneumàtics per uns que no són originals, els experts consulten el que es coneix com a taula d’equivalències. En aquest punt es contempla l’índex de càrrega, que ha de ser igual o superior a l’homologat; el codi de velocitat, igual o superior a l’homologat; el perfil de la llanda, igual al pneumàtic homologat i, finalment el diàmetre exterior, que ha de ser igual, amb una tolerància +/- 3%.

És important calcular l’equivalència dels pneumàtics?

El nostre cotxe sempre ha de tenir una equivalència correcta, ja que posar uns pneumàtics que no són equivalents, reduiria la capacitat del vehicle, a més de la seva capacitat. Les mesures han d’estar homologades i ser legals per a passar la ITV, per això hem de fixar-nos en la fitxa tècnica del nostre vehicle.

equivalencia-neumaticos-cifras

Què passa si no es calcula bé l’equivalència dels pneumàtics?

L’equivalència dels pneumàtics sempre ha de respectar-se, ja que la seguretat de la nostra conducció està en joc. Una de les solucions és apostar per canviar a un pneumàtic lleugerament més ample, l’avantatge del qual és que té millor adherència a la carretera, s’escurça la frenada, la reacció del cotxe és més ràpida i aporta major estabilitat en les corbes. Per contra, si apostem per un vehicle equivalent, però lleugerament més estret, aportaràs més resistència al aquaplaning, menys nivell de soroll i un preu més econòmic.

És essencial acudir a un expert perquè sàpiga com fer el canvi de manera correcta, però especialment per a no perjudicar la seguretat i poder passar la inspecció tècnica de la ITV.

Què és la ET de les llandes?

Quan canviem el nostre cotxe és fonamental prendre atenció al ET de les llandes, unes sigles que fan referència al desplaçament o a l’ancoratge del vehicle. Consisteix en un número que indica el desplaçament que hi ha des del centre físic de la llanda fins al punt de suport de la mateixa sobre el cotxe. És la mesura utilitzada per a saber si una llanda nova és compatible amb el teu cotxe. Si vols conèixer tota la informació d’aquests indicatius, no dubtis a consultar amb els experts de Grup Lesseps. Recorda que és fonamental que coneguis les diferències i qualitats dels pneumàtics d’hivern, els pneumàtics d’estiu, els pneumàtics 4×4 i pneumàtics all season. Et comptaran tot el que necessites.

Tornar al llistat