Quina és la història del logotip de SEAT?
logo-seat

La història del logotip de SEAT és la història de la marca, ja que la seva evolució s’ha vist reflectida en la seva insígnia. Si vols conèixer què hi ha darrere d’aquesta marca, no deixis de llegir. Recorda que al nostre concessionari disposes de totes les opcions de la marca, amb un estoc ampli i variat pensat per a tu.

Història SEAT

SEAT neix l’any 1950. Les seves sigles responen a: Societat Espanyola d’Automòbils de Turisme. El seu naixement va marcar tota una fita en la societat espanyola, ja que patia un fort endarreriment en comparació amb altres països europeus. El resultat va ser el naixement d’una companyia que motoritzaria el país, amb models creats per a ser pràctics i innovadors.

Des del primer model presentat al mercat, el SEAT 1400, la factoria no ha deixat de sorprendre: actualment en el seu estoc podem trobar des de SUVs fins a berlines, passant per models perfectes per a l’aventura o idonis per conduir a la ciutat. Tant és així que els seus models sempre es guanyen el lloc dels més venuts anualment, gràcies a la seva innovació i a les seves variades motoritzacions.

Logotip SEAT

de l’evolució de la marca. El primer logotip que es coneix és el dels anys 50, amb un fons vermell i una tipografia que recordava a FIAT, companyia que va influenciar notablement el naixement de l’espanyola. Un dècada més tard es va rebaixar el relleu i es van col·locar les lletres SEAT sobre un cercle vermell. En els anys 70 l’elecció va ser la de col·locar les quatre lletres que componen “SEAT” emmarcades en quadrats negres.

La dècada dels 80 va suposar un punt d’inflexió, amb un disseny molt més modern que encara a dia d’avui es manté. Per primera vegada apareixia la S esquinçada per la meitat, que es van inspirar en els segments del cap del pistó. Amb els anys aquest logotip es va simplificar, tot i que és fàcilment identificable a dia d’avui.

logo-de-seat-evolucion

Què significa el logotip de SEAT?

SEAT es va fundar l’any 1950 per l’Institut Nacional d’Indústria. Des dels seus començaments el seu objectiu era motoritzar el país, creant cotxes que fossin útils i que estiguessin a l’avantguarda. Com hem vist, amb els anys ha anat canviant les formes i el disseny del seu logotip, però sempre van voler inspirar-se en la velocitat, en la rapidesa i en la tecnologia. En els seus començaments era molt més sobri i conservador.

El logotip ha anat millorant la seva presència, amb línies arrodonides, gruixudes i molt característiques. Pel que fa a la color, es va fer servir el platejat o gris al començament, però també es va poder veure en vermell en algunes versions. Actualment podem trobar-lo en negre o platejat.

logo-de-seat-evolucion
Tornar al llistat