Renovar el carnet de conduir: com i on fer-ho?
Renovar el carnet de conduir: com i on fer-ho?Si el teu carnet de conduir està a punt de caducar, aquesta informació t’interessa, perquè circular amb el carnet caducat pot costar una multa de 200 €.

Per renovar el carnet de conduir tens dues opcions: anar a la Prefectura Provincial de Trànsit o anar a un Centre de Reconeixement de Conductors.

– Prefectura Provincial de Trànsit
Has de demanar cita prèvia abans d’anar-hi a renovar el teu carnet de conduir. Hauràs d'omplir l'imprès oficial de sol·licitud de renovació (també pots descarregar-te’l al seu web i portar-lo ja emplenat), i pagar la taxa corresponent per la gestió (23,50 €). Recorda que en les Direccions Provincials de Trànsit només es pot pagar amb targeta, o mitjançant transferència bancària (model 791 descarregable a la seva web). Finalment, també necessitaràs el DNI, l'informe d'aptitud psicofísica expedit prèviament per un Centre de Reconeixement de Conductors autoritzat, així com una foto de carnet actual i en color, i el taló-foto signat que s'obté en totes les Direccions provincials i locals de Trànsit.

– Centre de Reconeixement de Conductors
Una opció molt més còmoda, ja que en aquests centres s'encarreguen de gestionar les sol·licituds en la seva totalitat, i potser en tinguem un que ens quedi més a prop de casa.
Un cop haguem demanat cita prèvia, ens faran un examen mèdic, per remetre’l com l’informe d'aptitud psicofísica. Allà mateix ens faran una foto i podrem pagar la taxa corresponent. I el centre s'encarregarà de tramitar la nostra sol·licitud amb la Prefectura Provincial de Trànsit.

Recorda que els permisos ordinaris per a turismes tenen una validesa de 10 anys fins que el conductor compleixi els 65 i, a partir d'aquesta edat caldrà obtenir la renovació cada 5 anys. En el cas dels conductors professionals, taxistes i conductors d'autobusos, la validesa del permís és de 5 anys fins als 65, i de 3 anys a partir d'aquesta edat.

Volver al listado