SEAT inverteix 900 milions d’euros en els nous Eivissa i Arona

SEAT ha destinat 900 milions d'euros a inversions i despeses en R + D en els nous Eivissa i Arona. El president de SEAT, Luca de Meo, ha realitzat aquest anunci durant la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, a les instal·lacions de la companyia automobilística a Martorell, coincidint amb l'inici de la producció en sèrie del nou SEAT Ibiza . De Meo ha explicat que el conjunt d'inversions i despeses en R + D s'ha destinat principalment al desenvolupament de tots dos models i a l'adaptació de la planta de Martorell per acollir la producció d'aquests cotxes. La xifra de 900 milions forma part de la inversió global de 3.300 milions anunciada al setembre de 2015 per al període 2015-2019.

En paraules del president de SEAT, "aquesta inversió demostra el nostre compromís amb el desenvolupament econòmic del país i ratifica el nostre lideratge com el primer inversor industrial en R + D. Estem invertint unes xifres mai vistes per al llançament de nous models. SEAT té un paper clau des del punt de vista inversor, tecnològic, industrial i laboral, així com per a la generació de riquesa i benestar ".

Per la seva banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha agraït "el compromís de SEAT" i els esforços de la companyia "per continuar atraient inversió, imprescindible per generar i reforçar l'excel·lència de la marca". Puigdemont ha felicitat SEAT "pels seus magnífics resultats, que certifiquen l'encert en les decisions adoptades en el moment en què les grans decisions es prenen, que és quan no són tan evidents".

 

Desenvolupat íntegrament a Barcelona

El nou Ibiza es produeix en la línia 1 de Martorell, la planta que fabrica més automòbils a Espanya, i conviurà durant uns mesos amb la quarta generació d'aquest model. Construït sobre la nova plataforma MQB A0, l'Ibiza neix amb l'ambiciós objectiu de marcar un abans i un després en seguretat, disseny, prestacions i confort. Aquesta mateixa línia acollirà també, a partir del segon semestre del 2017, la producció del SEAT Arona, el nou crossover compacte de la companyia. Martorell també fabrica el SEAT León i l'Audi Q3.

"Estrenar la nova plataforma MQB A0 del Grup Volkswagen suposa una fita per a SEAT i per a la planta de Martorell. Aquesta tecnologia ens aporta una major flexibilitat en permetre fabricar diferents models amb diferents tipus de carrosseria en la mateixa plataforma. A més, concentrar volum de producció en un segment, amb l'Ibiza ara ia continuació amb el Arona i l'Audi A1, és una excel·lent notícia per a la indústria auxiliar ja que incrementarà el volum de compres en els proveïdors nacionals ", ha explicat Luca de Meo .

Amb més de 5,4 milions de vehicles venuts des del seu llançament el 1984, l'Ibiza és el model més emblemàtic de SEAT i el més venut de la seva història. Les vendes de la cinquena generació de l'Ibiza es van iniciar el 7 d'abril i arribarà als concessionaris al juny. El nou Ibiza representa la culminació d'un període de consolidació i l'inici d'una nova etapa de creixement, que coincideix amb l'any en què SEAT llança el seu major ofensiva de producte.

 

Puigdemont visita Martorell

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha estat rebut pel president de SEAT, Luca de Meo, en la seva primera visita a les instal·lacions de la companyia. Acompanyat del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i dels alcaldes de Martorell, Abrera i Sant Esteve de Sesrovires, així com de diferents directius de SEAT, la comitiva ha visitat el Centre de Disseny, que constitueix una instal·lació única a Espanya on tecnologia i creativitat s'uneixen per dibuixar els futurs models de la marca, ha conegut l'estratègia de futur de SEAT i els nous models que llançarà en els propers anys.

A continuació, la comitiva s'ha traslladat al Taller 10 de Muntatge. Allà, Puigdemont, que ha arribat al volant d'un nou Ibiza acompanyat pel president de SEAT, ha recorregut les instal·lacions en què es fabrica el nou Ibiza i, en particular, les últimes innovacions que l'empresa ja està aplicant en matèria d'indústria 4.0, com smartglasses o robots autònoms, en la seva aposta per convertir a Martorell en una smart factory.

 

El futur de SEAT: una rendibilitat sostenible

Durant la visita, Luca de Meo ha destacat la nova etapa de creixement que ha emprès la marca a partir dels nous models i d'uns resultats financers que confirmen el camí de la companyia cap a la rendibilitat sostenible. SEAT va presentar recentment els millors resultats financers de la seva història, amb un benefici operatiu rècord de 143 milions d'euros. El llançament de quatre nous models entre 2016 i 2017 s'ha traduït en una xifra rècord d'inversions i despeses en R + D, que el passat exercici va superar els 850 milions d'euros. Un volum que, si es té en compte des de l'any 2012, ascendeix a un total de 3.000 milions.

SEAT és un dels principals pilars de l'economia espanyola i l'empresa líder del sector de l'automòbil i, actualment, suposa al voltant de l'1% del PIB espanyol i més del 4% del PIB de Catalunya. La companyia va exportar l'any passat béns per valor de més de 7.000 milions d'euros, una xifra superior al 10% del total de les exportacions catalanes. Amb més de 14.000 empleats a Catalunya, SEAT és el primer ocupador i genera sis ocupacions per cada lloc de treball directe.

Volver al listado