T’imagines a tu mateix com a usuari d’un cotxe autònom?
L´estudi indica que el 22,6% no s’imagina com usuari d’un cotxe autònom i el 10,4% no creu que el faci servir mai.

Un 34% dels conductors espanyols està disposat a posar-se al capdavant d'un cotxe autònom i un 30% obre la possibilitat de conduir aquest vehicle en un futur. La formació per fer-ho hauria de córrer a càrrec de marques i concessionaris. Així ho reflecteix el II Informe "Espanyols davant la Nova Mobilitat", elaborat pel Centre de Demoscòpia de Mobilitat format per la consultora Pons Seguretat Viària, la revista Autofácil, el portal LaInformacion.com i la plataforma en línia de vehicles AutoScout24.

Per contra, l'estudi indica que el 22,6% no s'imagina com usuari d'un cotxe autònom i el 10,4% no creu que el faci servir mai. En qualsevol cas, un 60% pensa que el cotxe autònom canviarà completament la formació de l'usuari.

D'aquesta manera, davant els avanços tecnològics i d'innovació que estan experimentant els automòbils, els conductors demanen més formació tecnològica per a tractar-lo, segons ho mostra l'informe, que assenyala que el 90% d'usuaris demanen més capacitació.

Qui hauria de prestar aquesta formació? Per un 76% hauria de córrer a càrrec de marques i concessionaris, mentre que només un 25% creu que és un problema de la postvenda i per a un 20% de les autoescoles. Encara, un 15% considera que ha de ser la Direcció General de Trànsit.

Així mateix, la investigació assenyala que la percepció del cotxe autònom varia depenent de les edats del conductor ja que, entre els joves de 18 a 24 anys, el rebuig a deixar de conduir i que "els condueixin" és més gran, un 28,5% , que entre adults de 55 a 64 anys -un 10% -.

I tu, t'imagines com a usuari d'un cotxe autònom? Explica'ns la teva opinió!

Volver al listado